Мимо Гарсия, внук: ОБИЧАМ ТЕ, БАБЧЕ! ЗАВИНАГИ ОСТАВАШ В СЪРЦЕТО МИ!

От миналия ноември до днес семейството ми и аз сме погребали 6 близки роднини. Баба ми и дядо ми, които починаха през месец април тази година, гледах като малки деца. Тя бе с Алцхаймер през последните години от живота си, а той, освен проблемите с нея, имаше и собствени „главоболия“, свързани със стентове, увредена аортна клапа и прочее. Полагах грижи и за други двама от покойните ми близки – те пък бяха изоставени от собствените си деца, та се наложи да вляза и в тази роля.

Сега седми наш близък ни напусна… Другата ми баба – Славка Лесидренска, пишеща и под литературния псевдоним Слава Леси, почина днес. Невероятно добър човек! Любимият ми човек! Тя ме научи да обичам да чета (малък, малък ме запозна с Джек Лондон и Белия зъб!), да пиша, тя обикаляше с мен по фестивали, когато бях дете и играех театър. Непрекъснато водихме оживени разговори, дебати за култура, за политика, за света около нас, за обществената отговорност. Малко е да кажа, че я обичам. ОБОЖАВАМ Я!

Никога не ми е допадало да си играя с деца. Тя се опитваше да ме запознава с мои връстници, внуци на нейни приятелки, но не се получаваше и продължавахме да си играем заедно. Какво ли не правеше с мен само и само за да съм щастлив!
Докато пиша – рева. Рева и се сещам за прекрасните моменти, които сме имали. И се чувствам празен! Чувствам се без душа вече. След толкова много смърт около мен тази година… Но сега е различно, много по-различно… Няма я нея, няма го любимото ми същество, любимият ми близък! ДО ВЧЕРА я прегръщах, а днес я няма. И се чувствам толкова самотен…

Толкова много обичах да я правя щастлива, да я усмихвам. Всяка седмица ѝ подарявах по една-две хубави книги. Четеше непрекъснато. Подарих ѝ таблет – бе напълно в час с технологиите, гледаше предаването на общия ни любим журналист Веселин Дремджиев в YouTube, коментирахме, анализирахме… Сега вече няма с кого…
През два-три дни я „зареждах“ с кръстословици – решаваше ги безпогрешно.

Толкова умна, сърдечна, честна – шегувах я, че е като Али Ръза от турския сериал „Листопад“…

На https://slavkalesidrenska.com може да видите повече за нея, да разберете що за човек с главно Ч бе тя!

Мимо Гарсия с покойната му баба Славка Лесидренска /Слава Леси/
Мимо Гарсия с покойната му баба Славка Лесидренска /псевдоним Слава Леси(1940 — 2021)

About Мимо Гарсия

Мимо Гарсия е блогър, съдебен заседател и внук на Славка Лесидренска /псевдоним Слава Леси/ (1940 — 2021).