Неизбежните житейски контрасти

Когато сутрин работоспособните обитатели  на  ж.к.Младост“3  напуснат квартала, отправяйки се към работните си места, в комплекса остават основно две категории жители – млади майки и пенсионери.

Тук има  много млади хора. Обичайна гледка са групите от модерни, млади жени с красиви детски колички. Срещат се навсякъде – в парка, по улиците, в магазините. Вниманието им към бебетата е впечатляващо и затрогващо. 

Често срещам представители и на втората категория – това са прегърбени, немощни стари мъже и жени, които пъплят из комплекса с пазарски колички.. .Някога и те са разхождали гордо невръстните си отрочета, които, вече пораснали,  са или в чужбина, или в други краища на страната, или просто нямат време за престарелите си родители.
А и пазарската количка си е улеснение..

И така с годините единият вид колички се заменя с другия. Добре, че са измислени тези от втория вид, защото все пак трябва да се яде – макар и по-малко, и по-скромно, но всеки ден…

НЕИЗБЕЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ КОНТРАСТИ от Слава

About Славка Лесидренска /псевдоним Слава Леси/ (1940 — 2021) Slavka Lesidrenska /pseudonym Slava Lessy/ (1940 — 2021)

Славка Лесидренска (1940 — 2021), известна и като Слава Леси, е български юрист и съставител на арбитражни сборници към Българска търговско-промишлена палата. Славка е и блогър, писател и водещ на детско предаване.

One Reply to “Неизбежните житейски контрасти”

  1. Pingback: НЕИЗБЕЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ КОНТРАСТИ от Слава – ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО